picture

Over ons


Stap binnen in onze fanfarewereld, waar sinds 1904, meer dan 25 enthousiaste muzikanten uit Oudega en omstreken samenkomen om muziek te maken. Als fanfareorkest kennen we een verscheidenheid aan instrumenten, van koperblazers zoals bugels, trompetten, euphoniums, baritons, bassen, trombones en hoorns tot houten blaasinstrumenten de saxofoons en een uitgebreid assortiment aan slagwerk.

De leeftijd van onze muzikanten varieert momenteel van 10 tot en met 75 jaar. Bij Looft den Heer geloven we dat iedereen een belangrijke rol kan spelen bij het maken van prachtige muziek en het neerzetten van mooie concerten. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Ons repertoire is divers; van traditionele koralen tot aanstekelijke popdeuntjes en van marsen tot filmmuziek.

Elk najaar kunnen onze fans genieten van een herfstconcert rond een speciaal thema. Hierbij nodigen we regelmatig getalenteerde gastartiesten uit om met ons het podium te delen. In het verleden hebben wij al mogen samenwerken met o.a. Iris Kroes, Elske de Wall, Gerrie Dantuma en Leon Moorman.

Ook nemen we met regelmaat deel aan een muziekconcoursen; een bondsconcours, het Frysk Fanfare Festival, het muziekfestival op Schiermonnikoog en de Nederlandse Fanfare Kampioenschappen zijn ons niet vreemd. We komen uit in de derde divisie.

Looft den Heer begeleidt een aantal keren per jaar kerkdiensten en op Kerstochtend is er in alle vroegte de muzikale kerstronde door het dorp. Een gevarieerd jaarprogramma!